Investičná gramotnosť českých a slovenských študentov - Kuchár, Róbert (2011)
Cieľom bolo hodnotiť finančnú gramotnosť mladých vysokoškolsky vzdelávajúcich sa ľudí. Zvolil som si metódou dotazníka s výberovými a otvorenými otázkami a testom finančnej (investičnej) gramotnosti v ktorom bolo 10 otázok, ktoré som následne vyhodnotil a porovnával troma možnými kombináciami. Záver obsahuje zhodnotenie a porovnanie finančnej gramotnosti študentov so študentkami na rôznych českých a slovenských školách.