Strategická analýza společnosti Dřevis - Pernikář, Jan; Krause, Josef, 1978-; Cimický, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je zpracovat strategickou analýzu společnosti Dřevis a na základě výsledků této analýzy formulovat doporučení, která společnosti pomohou lépe fungovat a zlepší její pozici v boji s konkurencí. V první části práce je strategická analýza popsaná z hlediska teoretického. V praktické části se práce nejprve zabývá analýzou okolí, kde je použita PEST analýza a Porterův model pěti sil. Dále se práce věnuje analýze podniku, jejíž součástí je identifikace a analýza zdrojů podniku a také analýza schopností podniku, kde je použit hodnotový řetězec. Na základě výsledků analýzy okolí a analýzy podniku je sestavena SWOT analýza a formulována strategická doporučení.
Vedoucí práce: Josef Krause
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses