Mezinárodní organizace a jejich rozvojová agenda vybrané případy - Králová, Martina; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je analýza rozvojové agendy mezinárodních organizací v obecné a případové rovině. První kapitola analyzuje příčiny a formy dnešního nerovnoměrného rozvoje světa. Část první kapitoly je věnována také efektivitě rozvojové pomoci, která se stala jedním z nejdiskutovanějších témat v rozvojové agendě vůbec. Ve druhé kapitole řeším postavení mezinárodních organizací, zejména Organizace spojených národů, v globálním vládnutí. Zmiňuji vliv OSN na mezinárodní rozvojovou agendu a nutnou reformu OSN. V poslední kapitole analyzuji přístupy k rozvojové agendě a řešené problémy v rámci Organizace spojených národů.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; rozvojová pomoc; bakalářské práce; development assistance; bachelor's theses