Postavení Latinské Ameriky ve světové ekonomice - Mynářová, Barbora (2010)
Práce charakterizuje současný stav ekonomik latinskoamerických zemí a postavení celého regionu ve světové ekonomice. První kapitola je zaměřena na stručný geografický a demografický popis regionu a na vývoj latinskoamerického hospodářství. Druhá kapitola se zabývá hlavními integračními seskupeními Latinské Ameriky,jejich vývojem a vnějšími vztahy. Ve třetí kapitole je popsán zahraniční obchod a přímé zahraniční investice regionu.