Střednědobé hodnocení efektů východního rozšíření EU - Dvořák, Pavel; Bič, Josef; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce popisuje politicko-ekonomická specifika východního rozšíření Evropské unie. Zkoumá vliv rozšíření na staré a nové členské země EU. Také související změny v politikách EU. V první kapitola popisuje historický vývoj spolupráce a realizace přistoupení zemí východního rozšíření. Druhá kapitola hodnotí pozice a očekávání EU i nových členských zemí v souvislosti s rozšířením. Třetí kapitola uvádí ekonomické a politické efekty rozšíření v spojitosti s hosodářským vývojem a politikami EU.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; politiky Evropské unie; bakalářské práce; European policies; bachelor's theses