Vývoj ekonomiky Řecka od vstupu do eurozóny do roku 2009 - Hrbková, Lenka (2010)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj ekonomiky v Řecku se zaměřením na vývoj po vstupu do eurozóny. Porovnává ekonomický vývoj před vstupem do eurozóny s vývojem po vstupu s ohledem na současnou situaci. Vývoj řecké ekonomiky je v současné době velmi diskutovaným tématem, a to zejména proto, že ekonomická situace v Řecku není příznivá. Největším problémem je rostoucí zadlužení a deficit veřejných financí. Vzhledem k tomu, že Řecko je členem eurozóny, tak jeho negativní vývoj má značný vliv na dění v celé měnové unii a především na stabilitu evropské měny. Budoucí vývoj v Řecku by mohl výrazně ovlivnit budoucnost celé eurozóny, a proto je aktuální vývoj tak sledovaný.