Vývoj ekonomiky Řecka od vstupu do eurozóny do roku 2009 - Hrbková, Lenka; Karpová, Eva; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj ekonomiky v Řecku se zaměřením na vývoj po vstupu do eurozóny. Porovnává ekonomický vývoj před vstupem do eurozóny s vývojem po vstupu s ohledem na současnou situaci. Vývoj řecké ekonomiky je v současné době velmi diskutovaným tématem, a to zejména proto, že ekonomická situace v Řecku není příznivá. Největším problémem je rostoucí zadlužení a deficit veřejných financí. Vzhledem k tomu, že Řecko je členem eurozóny, tak jeho negativní vývoj má značný vliv na dění v celé měnové unii a především na stabilitu evropské měny. Budoucí vývoj v Řecku by mohl výrazně ovlivnit budoucnost celé eurozóny, a proto je aktuální vývoj tak sledovaný.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Řecko; bakalářské práce; Greece; bachelor's theses