Predpoveď finančnej tiesne podniku prostredníctvom metód finančnej analýzy - Sova, Lukáš; Sieber, Martina; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá možnosťami predikcie finančnej tiesne podniku Odevní podnik,a.s. len za pomoci metód finančnej analýzy. Cieľom je určiť či a v akom časovom horizonte bolo možné predpovedať finančnú tieseň podniku. V prípade, že to nebolo možné, pokúsim sa vysvetliť prečo to nebolo možné. Práca zahŕňa horizontálnu a vertikálnu analýzu rozvahy a výsledovky pre sprehľadnenie orientácie vo výkazoch, nadväzuje analýzou pomerových ukazovateľov za súčasného porovnania vybraných hodnôt s odvetvím a nakoniec aplikuje modely bonitné a bankrotné. V závere sú zosumarizované poznatky získane šetrením podniku, objasnene komplexne súvislosti a zhodnotenie úspešnosti cieľa.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses