Aktuální problémy měnové integrace v Evropě - Zázvorka, Jan; Hnát, Pavel, 1981-; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce analyzuje současné problémy evropské měnové integrace na základě teorie optimální měnové oblasti a snaží se o její aplikaci na zásadní makroekonomické nerovnováhy, které současná evropská integrace vykazuje. Práce tak usiluje o vymezení zásadních problémů měnové integrace, které dále konkretizuje na příkladu Řecka, jež je v kontextu makroekonomických nerovnováh zmiňováno nejčastěji a snaží se z analýzy makroekonomických nerovnováh v Evropě vyvodit doporučení pro další vývoj měnové integrace.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Řecko; bakalářské práce; Greece; bachelor's theses