Finanční analýza společnosti Baťa a.s. - Opavský, Tomáš (2011)
Bakalářská práce hodnotí finanční zdraví společnosti Baťa, a.s. v letech 2005-2009. Teoretická část popisuje použitou metodiku finanční analýzy, seznamuje nás s funkcemi finanční analýzy a s postupem při konstrukci a vyhodnocení jejích jednotlivých nástrojů (analýza absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely, DuPontova analýza, ekonomická přidaná hodnota). Praktická část je poté věnována aplikaci těchto nástrojů na společnost Baťa, a.s.