Dopad přímých zahraničních investic na ekonomiku rozvojových zemí - Daňková, Michaela (2010)
V práci se řeší problematika přímých zahraničních investic (PZI) v rozvojových zemích, a jejich vliv na ekonomiku této skupiny států. V první části jsou popsány toky PZI do rozvojových zemí v posledních dvou dekádách. Druhá část práce se věnuje dopadům PZI na ekonomiku rozvojových zemí, přičemž tyto jevy člení na pozitivní a negativní. Poslední kapitola se pak věnuje ekonomickému vývoji Číny v souvislosti s přílivem PZI do této země. Závěrem jsou pak zhodnoceny všechny poznatky z práce.