Dopad přímých zahraničních investic na ekonomiku rozvojových zemí - Daňková, Michaela; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V práci se řeší problematika přímých zahraničních investic (PZI) v rozvojových zemích, a jejich vliv na ekonomiku této skupiny států. V první části jsou popsány toky PZI do rozvojových zemí v posledních dvou dekádách. Druhá část práce se věnuje dopadům PZI na ekonomiku rozvojových zemí, přičemž tyto jevy člení na pozitivní a negativní. Poslední kapitola se pak věnuje ekonomickému vývoji Číny v souvislosti s přílivem PZI do této země. Závěrem jsou pak zhodnoceny všechny poznatky z práce.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; rozvojové země; bakalářské práce; developing countries; bachelor's theses