Finančná analýza - Vansa, Miroslav (2010)
Cieľom tejto práce je vypracovať komplexnú finančnú analýzu akciovej spoločnosti Metrostav a správne interpretovať zistené výsledky. Moja práca je rozdelená do piatich základných častí. Prvá časť je úvodná, kde vysvetlím význam finančnej analýzy a ciele mojej práce. Časť druhá je teoretická, kde rozoberám jednotlivé časti finančnej analýzy, jej základné metódy ako horizontálny a vertikálny rozbor absolútnych vstupných dát, analýzu pomerových ukazovateľov, bilančné pravidlá, pyramídové rozklady a iné. V tretej praktickej časti podám bližšie informácie o analyzovanej spoločnosti, jej popis a vlastnícku štruktúru. Nasledovať bude hlavná časť mojej práce, a to samotné vypracovanie finančnej analýzy spoločnosti. Štvrtá časť je záverečná a vyhodnocujem v nej zistené výsledky. V poslednej časti uvádzam zdroje informácií.