Aktuální otázky přípravy ČR na vstup do oblasti eura - Furch, Tomáš (2010)
Tato bakalářská práce se primárně zabývá otázkami současné hospodářské situace České republiky v oblasti připravenosti na přijetí jednotné evropské měny euro. Práce se skládá z pěti kapitol, ve kterých jsou kromě samotné ČR dále popisovány také obecné aspekty měny euro ať už z pohledu historického vývoje této měny, nebo z pohledu současné problematiky eura v různých státech Evropy. Součástí poslední kapitoly je také postavení eura v celé světové ekonomice a možné budoucí procesy spojené s touto měnou.