Aktuální otázky přípravy ČR na vstup do oblasti eura - Furch, Tomáš; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se primárně zabývá otázkami současné hospodářské situace České republiky v oblasti připravenosti na přijetí jednotné evropské měny euro. Práce se skládá z pěti kapitol, ve kterých jsou kromě samotné ČR dále popisovány také obecné aspekty měny euro ať už z pohledu historického vývoje této měny, nebo z pohledu současné problematiky eura v různých státech Evropy. Součástí poslední kapitoly je také postavení eura v celé světové ekonomice a možné budoucí procesy spojené s touto měnou.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; měnová integrace; bakalářské práce; monetary integration; bachelor's theses