Srovnání cestovního pojištění nabízeného komerčními pojišťovnami v České republice - Plisková, Michaela (2010)
Bakalářská práce je analýzou cestovního pojištění nabízeného na českém thru. K analýze byly vybrány tři pojišťovny, a to Česká pojišťovna, Generali a Kooperativa. V první kapitole je přiblížena oblast cestovního pojištění, především pojištění a služeb, které obsahuje. Ve druhé části bakalářské práce je uvedena analýza pojištění a služeb cestovních pojištění jednotlivých pojišťoven. Zde je zkoumán především obsah pojistných podmínek. Závěr druhé části bakalářské práce je věnován tezi, zda je pro klienta dostačující vybírat cestovní pojištění podle parametrů jako je cena či limit pojistného plnění, nebo zda je pro klienta klíčové zanalyzovat pojistné podmínky každého cestovního pojištění.