Obchodování na komoditních burzách - Coufalík, Jan (2010)
Cílem této bakalářské práce je popsat, analyzovat a specifikovat způsob komoditního obchodování. Klíčová část se vztahuje k predikci tržního vývoje a určení nejlepších momentů pro nákup a prodej komoditních futures kontraktů. Práce se také zabývá současným vývojem objemu a struktury komoditních derivátů na světových burzách, rysy futures kontraktů a komoditních burz. K práci jsou přiloženy grafy zobrazující nejčastěji obchodované formace a indikátory v rámci technické analýzy.