Toky PZI a Ruská federace od r. 1991 - Abdullin, Denis (2010)
Přímé zahraniční investice jsou velmi důležité pro všechny moderní ekonomiky a pomáhají se světové ekonomice rozvíjet. Každá země, která se pokouší svůj potenciál a dosáhnout hospodářského růstu, musí se snažit přilákat investice do domácí ekonomiky a samozřejmě investovat do jiných zemí, a tím pádem dosáhnout většího zisku. Největší příjemce a poskytovatele PZI jsou USA, země západní Evropy, Čína a Japonsko v Asii. Moje práce se zaměřuje na Ruskou Federaci jako příjemce a také jako poskytovatele zahraničních investic. Přestože ruská ekonomika je jednou z největších, investice do této země nemají tak velký vliv jako v rozvinutých tržních ekonomikách. V mé práce se snažím udělat přehled ruské ekonomiky a historie, analyzovat toky FDI do Ruska a toky PZI z Ruska, investiční projekty, které se v Rusku konají, investiční politiku a investiční potenciál ruských regionů.