Postavení Velké Británie v rámci evropského integračního procesu - Berková, Blanka; Bič, Josef; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce pojednává o vztahu Velké Británie a "Evropy". Zaměřila jsem se na období od konce druhé světové války až po současnost. Hlavní cílem této práce je analyzovat postavení Velké Británie v rámci integračního procesu v Evropě. Dále je mým cílem objasnit přístup Velké Británie ke společné měně euro, zhodnotit jak si Velká Británie stojí v plnění pěti ekonomických testů Gordona Browna a odpovědět na otázku, zda existuje reálná možnost, že Británie přijme euro v blízké budoucnosti. V první části zmiňuji základní ekonomické i politické podmínky, které do velké míry ovlivnily pozdější politiku Británie v "Evropě". Ve druhé kapitole této práce se blíže věnuji samotnému zapojování Velké Británie do integračního procesu. Třetí kapitola je pak věnována otázce eura.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; euro; evropská integrace; Velká Británie; bakalářské práce; euro; European integration; Great Britain; bachelor's theses