Nové trendy v mezinárodní přepravě - Urban, Robin; Sato, Alexej, 1952-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této bakalářské práce je analyzování a specifikace alternativních způsobů přepravy k námořní přepravě ve vztahu k Evropě a Asii. V úvodní kapitole jsou uvedeny ekonomické faktory, které celosvětově ovlivňují směr a objem přepravovaných nákladů. Klíčová část práce se zabývá identifikací silniční a železniční přepravních koridorů, které by měly odlehčit v současnosti přetížené námořní přepravě. V rámci této práce je představena i nová technologie SkySail, která byla vyvinuta pro lodě za účelem snížení nákladů spojených se spotřebou paliva a znečištěním ovzduší.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses