Komparace vybraných lyžařských středisek v ČR a v Rakousku - Ždimerová, Tereza (2010)
Bakalářská práce se zabývá komparací vybraných lyžařských středisek v České republice a Rakousku. Cílem bylo srovnání a následné zhodnocení vybraných lyžařských středisek v obou zemích. Pro srovnání byl zvolen jeden komplex lyžařských středisek z České republiky (Skiarena Krkonoše) a jeden z Rakouska (Gasteiner Tal). Teoretická část práce popisuje základní pojmy spojené s lyžováním, lyžařskými středisky a organizacemi působícími v daném oboru. Druhá kapitola detailně analyzuje vybrané horské oblasti. V rámci popisu jednotlivých středisek je zde uvedena délka a obtížnost sjezdových tratí, počet lanovek a vleků a cena skipasů ve středisku. Hlavní část práce obsahuje srovnání vybraných faktorů, SWOT analýzy obou zvolených lyžařských oblastí a výsledky dotazníkového šetření, ze kterého vyšlo lépe rakouské lyžařské středisko. V závěru práce jsou vyhodnoceny výsledky předchozích šetření a navrženy doporučení na zkvalitnění českých lyžařských středisek.