Vliv cen komodit na vybrané měnové kurzy - Pečeňa, Lukáš; Karpová, Eva; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá mezitržní korelací devizového a komoditní trhu. Tato mezitržní korelace je demonstrována na vztahu kurzu komoditních měn a cen vybraných komodit. Bakalářská práce definuje komoditní měny jako měny států, které exportují především komodity. Jedná se o Austrálii, Kanadu a Nový Zéland. Cílem práce je vyjmenovat základní determinanty měnového kurzu, popsat základní charakteristiky států Austrálie, Kanady a Nového Zélandu a především prokázat závislost mezi kurzem komoditních měn a cenou komodit, jež významné množství tyto státy vyvážejí. Závěrem jsou shrnuty veškeré poznatky, ke kterým autor během psaní práce dospěl, a je nastíněno jejich možné využití.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Nový Zéland; Kanada; Austrálie; bakalářské práce; New Zealand; Canada; Australia; bachelor's theses