Transatlantické vztahy v kontextu Rámcové dohody - Svobodová, Petra (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá obchodními vztahy mezi EU a USA. Seznamuje čtenáře s euroatlantickým obchodem a objemem obchodních toků mezi USA a EU v různých sektorech. Popisuje fungování obchodu mezi EU a USA jak na bázi WTO, tak na bázi bilaterálních dohod. Nastiňuje překážky ve vzájemném obchodě na vybraných příkladech obchodních sporů, a určuje tak tarifní i netarifní bariéry v transatlantických vztazích. Podrobněji se zabývá poslední Rámcovou dohodou mezi EU a USA a zaměřuje se na pokrok ve vzájemném obchodě, kterého bylo v souvislosti s touto dohodou dosaženo.