Transatlantické vztahy v kontextu Rámcové dohody - Svobodová, Petra; Hnát, Pavel, 1981-; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá obchodními vztahy mezi EU a USA. Seznamuje čtenáře s euroatlantickým obchodem a objemem obchodních toků mezi USA a EU v různých sektorech. Popisuje fungování obchodu mezi EU a USA jak na bázi WTO, tak na bázi bilaterálních dohod. Nastiňuje překážky ve vzájemném obchodě na vybraných příkladech obchodních sporů, a určuje tak tarifní i netarifní bariéry v transatlantických vztazích. Podrobněji se zabývá poslední Rámcovou dohodou mezi EU a USA a zaměřuje se na pokrok ve vzájemném obchodě, kterého bylo v souvislosti s touto dohodou dosaženo.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Spojené státy americké; bakalářské práce; United States; bachelor's theses