Hospodářství Spolkové republiky Německo jeho vývoj, postavení a vliv na evropskou ekonomiku - Marek, Martin; Neumann, Pavel, 1956-; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem práce je provést analýzu německého hospodářství: jeho formování, koncepce a vývoje. Na základě této analýzy práce objasňuje příčiny úspěšnosti hospodářství, která podmiňuje vydobyté postavení SRN mezi ostatními evropskými státy a její vliv na evropskou ekonomiku. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zaměřuje na historicko-ekonomický vývoj Německa v druhé polovině dvacátého století. Druhá kapitola se zabývá současnou hospodářskou situací SRN: procesem sjednocení Německa, situací před ekonomickou krizí a dopadům krize a analyzuje efektivitu vládních protikrizových opatření. Třetí kapitola představuje roli Německa v Evropské unii a jejích institucích a rovněž mapuje zahraničně-obchodní vztahy SRN s ostatními evropskými státy.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses