Investování formou Venture Capital a Private Equity - Bártík, Jan (2010)
Práce se věnuje venture kapitálu a private equity nejprve jako investici. Jsou představeni investoři, odlišeny různé typy investičních společností a jimi spravované fondy. Je objasněn vzájemný vztah mezi těmito subjekty. Z pohledu podniků se jedná o alternativní formu financování, a proto se práce zabývá také profilem podniku vhodného pro venture capital a private equity a jeho propojením s investičním fondem. Aplikační část pak mapuje investiční aktivitu v České republice a zjištění o úrovni a struktuře investic jsou dále analyzována na základě vybraných faktorů podnikatelského prostředí a investičního klimatu.