Investování formou Venture Capital a Private Equity - Bártík, Jan; Zadražilová, Dana, 1958-; Kursová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se věnuje venture kapitálu a private equity nejprve jako investici. Jsou představeni investoři, odlišeny různé typy investičních společností a jimi spravované fondy. Je objasněn vzájemný vztah mezi těmito subjekty. Z pohledu podniků se jedná o alternativní formu financování, a proto se práce zabývá také profilem podniku vhodného pro venture capital a private equity a jeho propojením s investičním fondem. Aplikační část pak mapuje investiční aktivitu v České republice a zjištění o úrovni a struktuře investic jsou dále analyzována na základě vybraných faktorů podnikatelského prostředí a investičního klimatu.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; rizikový kapitál; diplomové práce; venture capital; master's theses