Analýza vlivu investičních pobídek na vývoj zahraničních investic do ČR - Ptáčková, Jana; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V první kapitole práce popisuje investiční pobídky v České republice. Zabývá se legislativní úpravou investičních pobídek v ČR, činností agentury CzechInvest, veřejnou podporou. Popisuje druhy pobídek, podmínky a postup při schvalování pobídek pro sektor zpracovatelský průmysl a obdobně specifikuje i podporu pro technologická centra a centra strategických služeb. Druhá kapitola objasňuje, co se rozumí pod pojmem přímá zahraniční investice, vyjmenovává jednotlivé formy investic a vlivy zahraničních investic na ekonomiku obecně. Poslední kapitola je zaměřena na popis faktorů ovlivňujících rozhodování o umístění investice včetně role investičních pobídek. Dále porovnává pobídkové investice do zpracovatelského průmyslu s celkovými přímými zahraničními investicemi do tohoto sektoru. Uvádí hodnocení týkající se vlivu pobídkových investic na zaměstnanost v České republice a na příjmy státu.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; investiční pobídky; bakalářské práce; investment incentives; bachelor's theses