Obchodní a kulturní specifika SAE se zaměřením na Dubai - Štuchalová, Petra (2010)
Bakalářská práce by měla sloužit pro výchozí orientaci především podnikatelským subjektům, které uvažují o proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. Klade si za cíl poskytnout informace o obchodním prostředí SAE s ohledem na kulturu země. Jedním z klíčů k úspěchu je kromě obchodních, technických či jiných znalostí pochopení místní, tedy arabské mentality, a odlišnému přístupu k obchodování. Usiluji o propojení co nejvíce informací z různých zdrojů v návaznosti na vlastní zkušenosti z regionu. Celá práce je složena ze čtyř částí. První část se věnuje obecné charakteristice SAE. Druhá pojednává o obchodních relacích SAE a specifikuje místní trh. Třetí sekce analyzuje kulturní a obchodní rozdíly a poslední, čtvrtá část, se zakládá na letitých zkušenostech cizinců žijících v Dubai.