Obchodní a kulturní specifika SAE se zaměřením na Dubai - Štuchalová, Petra; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce by měla sloužit pro výchozí orientaci především podnikatelským subjektům, které uvažují o proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. Klade si za cíl poskytnout informace o obchodním prostředí SAE s ohledem na kulturu země. Jedním z klíčů k úspěchu je kromě obchodních, technických či jiných znalostí pochopení místní, tedy arabské mentality, a odlišnému přístupu k obchodování. Usiluji o propojení co nejvíce informací z různých zdrojů v návaznosti na vlastní zkušenosti z regionu. Celá práce je složena ze čtyř částí. První část se věnuje obecné charakteristice SAE. Druhá pojednává o obchodních relacích SAE a specifikuje místní trh. Třetí sekce analyzuje kulturní a obchodní rozdíly a poslední, čtvrtá část, se zakládá na letitých zkušenostech cizinců žijících v Dubai.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Spojené arabské emiráty; bakalářské práce; United Arab Emirates; bachelor's theses