Zvláštnosti podnikatelského prostředí Moldávie - Dobešová, Kateřina (2011)
Tato bakalářská práce podává analýzu podnikatelského a investičního prostředí Moldavska, charakterizuje ekonomickou situaci v zemi,a specifikuje podmínky, které jsou nutné pro vstup na moldavský trh. První kapitola obsahuje základní charakteristiku Moldavska, geografické podmínky, historii a aktuální politickou situaci. Dále je charakterizována současná ekonomická situace a zahraniční obchod země. Obsahem poslední kapitoly jsou kulturní a obchodní zvyklosti v Moldavsku