Financování politických stran v České republice - Burianková, Lucie (2011)
Nakolik je systém financování politických stran efektivní a důvěryhodný? Působí politické strany doopravdy jako nezávislé subjekty? Předmětem bakalářské práce je analýza systému financování politických stran v ČR a je strukturovaná do tří částí. První kapitola popisuje obecná východiska dané problematiky. V druhé kapitole autorka rozebírá způsoby financování stran a současné tendence. Transparentnosti a kontrolnímu mechanismu se věnuje kapitola třetí. K dosažení vytyčených cílů slouží data z let 2001 až 2009.