Financování politických stran v České republice - Burianková, Lucie; Vymětal, Petr; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Nakolik je systém financování politických stran efektivní a důvěryhodný? Působí politické strany doopravdy jako nezávislé subjekty? Předmětem bakalářské práce je analýza systému financování politických stran v ČR a je strukturovaná do tří částí. První kapitola popisuje obecná východiska dané problematiky. V druhé kapitole autorka rozebírá způsoby financování stran a současné tendence. Transparentnosti a kontrolnímu mechanismu se věnuje kapitola třetí. K dosažení vytyčených cílů slouží data z let 2001 až 2009.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; dary; politické strany; bakalářské práce; gifts; political parties; bachelor's theses