Zvláštnosti obchodního jednání na Ukrajině - Tarasenko, Mariya (2011)
Cílem mé bakalářské práce je analýza obchodních a kulturních zvláštností Ukrajiny, s zaměřením na její východní a západní region. V prvních pěti kapitolách jsem se snažila popsat širší kulturní specifika Ukrajiny, zkoumat zvláštnosti obchodního jednání, pracovní dovedností a mezilidské vztahy a také hodnoty a normy chování lidí ve společnosti. Důležitým cílem bylo prozkoumat hodnotu času, verbální a neverbální komunikaci, interpersonální vzdálenosti a další faktory, které mohou mít vliv na budování vztahů s Ukrajinci jak v západním, tak i ve východním regionu. Zkoumání národních zvláštností kultury a náboženství Ukrajiny, příčin jejich podobnosti a rozdílů, hodnocení jejich dopadů na podnikání a zvláště na mentalitu Ukrajinců je také jednou z významných součásti mé práce.