Kultúrne štandardy Brazílie - Bauerová, Alena (2010)
Prvá časť mojej bakalárskej práce je teoretická a je zameraná na charakteristiku krajiny Brazília po historickej, demografickej, politickej, ekonomickej a kultúrnej stránke. V práci je taktiež charakterizovaný priebeh obchodného jednania a obchodná etiketa v Brazílií. Druhá časť bakalárskej práce je praktická a je venovaná porovnaniu poznatkov plynúcich z Hofstedeho dimenzií a výsledkov vlastného prieskumu, ktorý je uskutočnený pomocou dotazníkovej metódy. Cieľom prieskumu bolo aktualizovať indexy kultúrnych dimenzií profesora Hofstedeho.