Obchodní a kulturní specifika Senegalu - Vávrová, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce podává všestranné informace o Senegalu s ohledem na obchodní vztahy mezi touto zemí a Českou republikou. V první kapitole jsou rozpracovány základní údaje o teritoriu, včetně historie Senegalu a podrobné charakteristiky místního obyvatelstva. Druhá kapitola pojednává o současné politické a ekonomické situaci v zemi a zahrnuje rovněž zahraničně-politickou orientaci Senegalu. Třetí kapitola se věnuje postavení země na poli mezinárodního obchodu, dále se konkrétně zaměřuje na vztahy mezi Senegalem a Českou republikou, včetně uvedení konkrétních zkušeností českých firem obchodujících se Senegalem. Poslední, čtvrtá kapitola je přehledem o senegalské společnosti a kultuře, s důrazem na kulturní aspekty obchodního jednání s touto zemí.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Senegal; bakalářské práce; Senegal; bachelor's theses