Letectví a jeho role ve světové nákladní přepravě - Bogdanova, Tatiana (2011)
Cílem práce je provést analýzu role letectví ve světové nákladní dopravě od počátku vývoje letectví; probrat otázku vývoje leteckého průmyslu se zaměřením na nákladní letectví; popsat proces letecké přepravy nákladů a důležité nuance s tímto procesem spojené. Dalším cílem je vymezení výhod a nevýhod LND a popsání faktorů, ovlivňujících zákazníky při výběru leteckého způsobu dodávání zboží. Důležitou a možná i nejpřehlednější částí práce bude porovnání světových kapacit přepravy v jednotlivých letech a v jednotlivých zemích a porovnání současné situace v nákladní letecké a námořní dopravě.