Čerpání prostředků EU podniky v ČR - Červenková, Iva (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá čerpáním finančních prostředků z Evropské unie českými podnikatelskými subjekty. V teoretické části vymezuje pojmy regionální politika, její cíle pro období 2007--2013 a strukturální fondy. Konkrétně se pak zaměřuje na Operační program Podnikání a inovace. Praktická část práce je založena na dotazníkovém výzkumu. Dotazník byl zaslán českým podnikům čerpajícím z Operačního programu Podnikání a inovace. Cílem šetření bylo nalézt odpověď např. na tyto otázky: jaká je informovanost podniků o možnostech dotace, jaká je náročnost celého procesu žádosti o dotaci nebo s jakými problémy se podniky setkávají.