Fundraising v organizacích v kultuře - Fialová, Karolina (2010)
Tato bakalářská práce se věnuje fundraisingu využívaném v nestátních neziskových organizacích působících v oblasti kultury. Fundraising je aktivní získávání finančních a nefinančních prostředků důležitých pro existenci organizace. V první části této práce je definován neziskový sektor, neziskové kulturní organizace a shrnutí možných dostupných zdrojů k financování kulturních neziskových organizací. Dále se práce zabývá definováním pojmu fundraising a fundraisingovým metodám a principům. Poslední část je zaměřena na průzkum specifik kulturního neziskového sektoru a fundraisingových přístupů v různorodých kulturních organizacích. Do práce je zahrnut i průzkum mezi veřejností, který měl za cíl zjistit vztah lidí k darování specificky na kulturní organizace.