Fundraising v organizacích v kultuře - Fialová, Karolina; Potluka, Oto, 1973-; Fanta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se věnuje fundraisingu využívaném v nestátních neziskových organizacích působících v oblasti kultury. Fundraising je aktivní získávání finančních a nefinančních prostředků důležitých pro existenci organizace. V první části této práce je definován neziskový sektor, neziskové kulturní organizace a shrnutí možných dostupných zdrojů k financování kulturních neziskových organizací. Dále se práce zabývá definováním pojmu fundraising a fundraisingovým metodám a principům. Poslední část je zaměřena na průzkum specifik kulturního neziskového sektoru a fundraisingových přístupů v různorodých kulturních organizacích. Do práce je zahrnut i průzkum mezi veřejností, který měl za cíl zjistit vztah lidí k darování specificky na kulturní organizace.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses