Nájomné zmluvy - Lazúrová, Veronika (2010)
Táto bakalárska práca rozoberé jednotlivé časti a druhy nájomných zmlúv bytových a nebytových priestorov podľa českého práva. Cieľom práce je poukázať na skutočnosti, ktoré môžu viesť k nespokojnosti a nedorozumeniam medzi zmluvnými stranami a vysvetliť dané skutočnosti i laickému čitateľovi. V úvode tejto práci sa zameriam na základnú charakteristiku a rozdiely bytových a nebytových priestorov. Hlavným obsahom práce však bude popis jednotlivých častí nájomných zmlúv a ich úprava v legislatíve. Podstatnou a dôležitou časťou je i prípadová štúdia, ktorej zadanie je inšpirované skutočnou situáciou, ktorej výstupom bude definícia zmluvných podmienok a vzor nájomnej zmluvy veci.