Přístup zemí západního Balkánu k evropské integraci – komparativní analýza - Babišová, Katarína (2010)
Bakalářská práce "Přístup zemí západního Balkánu k evropské integraci -- komparativní analýza" se zabývá srovnáním zemí západního Balkánu z hlediska možného přístupu do Evropské unie. Jednotlivé části pojednávají o ekonomické a politické integraci těchto zemí. V kapitole o ekonomické integraci jsou země porovnány dle ukazatele HDP, plnění kodaňského ekonomického kritéria či je charakterizován region západního Balkánu dle obchodních vazeb států na EU. V části o politické integraci je představena historie vztahů západobalkánských zemí a EU, plnění kodaňského politického kritéria a v závěru perspektivy členství těchto zemí.