Přístup zemí západního Balkánu k evropské integraci – komparativní analýza - Babišová, Katarína; Hnát, Pavel, 1981-; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce "Přístup zemí západního Balkánu k evropské integraci -- komparativní analýza" se zabývá srovnáním zemí západního Balkánu z hlediska možného přístupu do Evropské unie. Jednotlivé části pojednávají o ekonomické a politické integraci těchto zemí. V kapitole o ekonomické integraci jsou země porovnány dle ukazatele HDP, plnění kodaňského ekonomického kritéria či je charakterizován region západního Balkánu dle obchodních vazeb států na EU. V části o politické integraci je představena historie vztahů západobalkánských zemí a EU, plnění kodaňského politického kritéria a v závěru perspektivy členství těchto zemí.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses