Marketing a problematika ochrany osobních údajů - Kolandová, Kristýna (2010)
Cílem této práce je uvést, charakterizovat a zhodnotit postupy a etapy při vytváření legislativy v oblasti ochrany osobních údajů na poli mezinárodní spolupráce a přiblížení problematiky ochrany osobních údajů v marketingu. Tato bakalářská práce je rozdělena do pěti tematických rovin. První rovinou je nastínění vývoje mezinárodní spolupráce po vstupu ČR do Evropské unie a analýza postupů při předávání osobních údajů mezi jednotlivými zeměmi. Druhá rovina popisuje průběh Konference evropských komisařů ochrany dat a soukromí. Třetí rovina popisuje problematiku ochrany osobních údajů v oblasti Marketingu. Čtvrtá rovina představuje následky zneužití osobních údajů a přehled sankcí, které s sebou nese porušení a nedodržování daných pravidel či případné zneužití osobních údajů. Pátá rovina představuje poznatky z praxe. V závěru této práce shrnuji současné problémy a nedostatky v rámci mezinárodní spolupráce Úřadu pro ochranu osobních údajů a přínos mezinárodní spolupráce mezi jednotlivými zeměmi.