Marketingový pohled na vybranou křesťanskou církev - Hercigová, Tereza; Mikeš, Jiří, 1942-; Postler, Milan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce bylo vytvořit marketingovou analýzu a návrh marketingové strategie Českobratrské církve evangelické. Základ analýzy tvoří popis situace ohledně využívání služeb církví a náboženských společností v České republice a marketingově pojatá charakteristika nejvýznamnějších českých křesťanských církví včetně Českobratrské církve evangelické. Pro lepší pochopení toho, jak jsou náboženství, křesťanství a křesťanské církve vnímány, jsem provedla průzkum mezi mladými lidmi zaměřený právě na vnímání církví a náboženství. Klíčovými zjištěními, z nichž také vychází navržená strategie je několik: (1) O svém náboženském přesvědčení se lidé rozhodují v mladém věku -- nejpozději kolem 25. roku života. (2) Mladí lidé v České republice jsou otázkám náboženství a nadpřirozena otevření a nevadilo by jim účastnit se akcí pořádaných církví. (3) Vnímání církví pak je lepší u té skupiny mladých, kteří o nich mají lepší povědomí. (4) Českobratrská církev evangelická nemá výrazný image a je velmi zaměnitelná s ostatními křesťanskými církvemi.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; křesťanství; náboženství; diplomové práce; Christianity; religion; master's theses