Dopad legislativních změn na vedení spisové služby - Bartelová, Jana (2010)
Tato práce se zabývá realizací spisové služby na městském úřadě a porovnává reálný současný stav s aktuálními legislativními požadavky. Práce je rozdělena na 2 části. V první části jsou uvedeny základní informace o vybraném městském úřadu a charakteristika používaného informačního systému spisové služby. V dalších kapitolách jsou popisovány jednotlivé činnosti při výkonu spisové služby a analýza životního cyklu dokumentů na městském úřadě. V druhé části práce jsou identifikovány výrazné legislativní změny, které mají dopad na změnu jednotlivých činností ve spisové službě. Na základě této identifikace jsou vypracovány návrhy na odstranění procesních nedostatků a nejednotnosti při vedení spisové služby na městském úřadě. Hlavním výstupem optimalizace spisové služby je úprava spisového řádu dle platné legislativy a metodického pokynu Ministerstva vnitra.