Aktivity mezinárodní komunikační agentury v ČR a ve světě - Baranyk, Pavel (2010)
Tato bakalářská práce se věnuje popisu fungování mezinárodní komunikační agentury, konkrétně agentury Euro RSCG. Jejím cílem je nalézt rozdíly mezi procesem tvorby lokální a regionální komunikační kampaně. Tato snaha je konkretizována charakteristikou a porovnáním kampaní Čoko Tatranky Puk a Jack Daniel's Experience. Většina poznatků pochází od spolupracovníků této přední světové komunikační agentury. Celá práce je rozdělena do tří hlavní částí: teoretickému vymezení, popisu procesu tvorby kampaně a porovnání výše zmíněných kampaní. Závěrem je prohlášení, že proces tvorby jednotlivých kampaní se zásadně neliší i přes to, že každá má svá vyhraněná specifika, které je za předpokladu úspěšného projektu nutno respektovat.