Současný stav a potenciál rozvoje agroturistiky v ČR - Pálková, Tereza (2010)
Tato bakalářská práce zkoumá vhodnost ČR z hlediska rozvoje agroturistiky. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy, pohlíží na současný stav cestovního ruchu obecně a jeho pravděpodobný budoucí vývoj, specifikuje venkovskou turistiku a její produkty. V praktické části analyzuje přírodní potenciál ČR a další faktory ovlivňující pozitivně či negativně rozvoj agroturistiky. Závěrem mapuje stav služeb v Rakousku a porovnává obě země z hlediska přírodního potenciálu a nabízených služeb.