Současný stav a potenciál rozvoje agroturistiky v ČR - Pálková, Tereza; Vaško, Martin; Mlejnková, Lena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce zkoumá vhodnost ČR z hlediska rozvoje agroturistiky. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy, pohlíží na současný stav cestovního ruchu obecně a jeho pravděpodobný budoucí vývoj, specifikuje venkovskou turistiku a její produkty. V praktické části analyzuje přírodní potenciál ČR a další faktory ovlivňující pozitivně či negativně rozvoj agroturistiky. Závěrem mapuje stav služeb v Rakousku a porovnává obě země z hlediska přírodního potenciálu a nabízených služeb.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; udržitelný rozvoj; agroturistika; cestovní ruch; bakalářské práce; sustainable development; farm tourism; tourism; bachelor's theses