Vývoj devizových rezerv od roku 1992 - 2002 - Rýglová, Michaela; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem struktury a velikosti devizových rezerv před rozdělením Československé republiky, po jejím rozdělení a změnami, ke kterým došlo vznikem České národní banky. Cílem mojí bakalářské práce je vytvořit přehled o vývoji devizových rezerv v České republice po rozdělení Státní banky československé, poukázat na problémy, které toto rozdělení provázely a přiblížit následný přechod k samostatné měně. V úvodní kapitole této práce se zaměřím na vymezení základních pojmů z oblasti devizových rezerv a jejich vývoj před rozdělením Československé federativní republiky. Náplní této práce je poukázat na to, jaký mají světové události vliv na stav a výši devizových rezerv a na jejich obchodování Českou národní bankou. Dále budu popisovat vliv světových krizí na změny v měnových nástrojích České národní banky od roku 1992 -- 2002, kdy se odehrály nejvýznamnější změny v českém bankovnictví. Toto téma jsem si zvolila z toho důvodu, že mě zajímá, jestli bychom v současné době krize, mohli najít poučení z minulých let a ze zásahů centrální banky do ekonomiky. V závěru této práce bych také ráda zhodnotila, která opatření centrální banky byla ve vymezených letech nejefektivnější.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses